Πώς κάνω μόνος μου την φορολογική δήλωση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Καταρχάς η υποβολή της φορολογικής δήλωσης – έντυπο Ε1 είναι υποχρεωτική και υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά εκτός ορισμένων περιπτώσεων. Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης υποβάλλεται στις προθεσμίες που ορίζουν οι φορολογικές διατάξεις και είναι μέχρι την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Όμως σε κάθε χρονιά σχεδόν δίνεται παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή taxisnet γίνεται κάθε χρόνο πιο φιλική και λειτουργική για τον φορολογούμενο. Με αυτό τον τρόπο έχετε την δυνατότητα χωρίς την παρουσία λογιστή – φοροτεχνικού και με την βοήθεια των παρακάτω βημάτων, να συμπληρώσετε και να υποβάλλετε την ετήσια φορολογική δήλωση μόνοι σας. Τα παρακάτω βήματα αναφέρονται σε εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις.

Πριν την έναρξη της συμπλήρωσης της φορολογικής σας δήλωσης είναι απαραίτητο να έχετε τους κωδικούς εισόδου στο taxisnet προκειμένου να κάνετε login στον λογαριασμό taxisnet. Εάν υποβάλετε για πρώτη φορά φορολογική δήλωση είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού taxisnet. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί βρείτε οδηγίες δημιουργίας λογαριασμού taxisnet.